Petr Arenberger

Datum narození: 4. 12. 1958
Místo narození: Praha
Profese: 23. ministr zdravotnictví, lékař
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Lékař Petr Arenberger byl coby ředitel pražské vinohradské nemocnice 7. dubna 2021 jmenován ministrem zdravotnictví. 25. května téhož roku na post rezignoval.

Po absolvování Fakulty dětského lékařství Univerzity Karlovy v Praze Petr Arenberger pracoval na Kožní klinice Fakultní nemocnice v Praze 2. Dva roky působil na univerzitě v Mnichově. Má za sebou studijní pobyt na Stanfordově univerzitě v Palo Alto.

PETR ARENBERGER A NEPŘIZNANÉ MILIONY!?

Posléze začal Petr Arenberger pracovat na Dermatovenerologické klinice 3. LF UK a FNKV, na níž se roku 2001 stal přednostou. Téhož roku byl jmenován profesorem a pět let nato získal titul Master of Business Administration.

Petr Arenberger je expertem na kožní a pohlavní choroby. Kromě toho na dermatovenerologické klinice založil Centrum Zdravé vlasy, jedinou takovou ambulanci v ČR. Věnuje se též mladé generaci jako vysokoškolský pedagog. Je autorem učebnic a řady odborných článků.

V roce 2017 Petr Arenberger obdržel stříbrnou pamětní medaili předsedy Senátu; v té době získal titul Lékař roku.

V květnu 2019 Petr Arenberger usedl do Rady Českého rozhlasu, počátkem října 2019 pak do křesla ředitele FN Královské Vinohrady.

V březnu 2021 se Petr Arenberger stal favoritem na post ministra zdravotnictví, a to poté, co prezident Miloš Zeman po premiéru Andreji Babišovi začal požadovat odvolání Jana Blatného.

Petr Arenberger byl prezidentem Milošem Zemanem do funkce ministra zdravotnictví jmenován 7. dubna 2021. Na post šéfa resortu 25. května téhož roku rezignoval. K 21. lednu 2022 jej ministr Vlastimil Válek (TOP 09) odvolal z funkce ředitele FN Královské Vinohrady.

O PETRU ARENBERGEROVI ČTĚTE ZDE>>

Manželkou Petra Arenbergera je dermatoložka Monika Arenbergerová, finalistka Miss Československo 1989. Mají dcery Simonu a Nicol.

 

 

Články o celebritě

Piráti a STAN ukázali pojízdné muzeum „průšvihů“. Je v něm voda z Bečvy i Faltýnkův diář Piráti a STAN ukázali pojízdné muzeum „průšvihů“. Je v něm voda z Bečvy i Faltýnkův diář Volební autobus nazvaný ŠVINDLbus ve čtvrtek v Praze představila opoziční koalice Pirátů a Starostů ... číst článek
Vojtěch má nového náměstka. Resort posílí IT odborník Blaha, za rok a půl je jedenáctý Vojtěch má nového náměstka. Resort posílí IT odborník Blaha, za rok a půl je jedenáctý Novým náměstkem ministra zdravotnictví se stal Milan Blaha, dříve náměstek ředitele Ústavu zdravotni... číst článek
Benešová má jméno za Zemana. Pospíšil jí vyčetl „nezkušené právníky“, kteří tvoří opatření Benešová má jméno za Zemana. Pospíšil jí vyčetl „nezkušené právníky“, kteří tvoří opatření 17 protikoronavirových nařízení ze zhruba čtyř stovek dosud prohlásily české soudy za neoprávněné. P... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Pavel Maslák
Pavel Maslák
zobrazit profil Radek Zlesák
Radek Zlesák
zobrazit profil Daniel Kůs
Daniel Kůs
zobrazit profil Vladimír Kratina
Vladimír Kratina
zobrazit profil Daniel Pitek
Daniel Pitek
zobrazit profil Tupac Shakur
Tupac Shakur
zobrazit profil Jana McKinnon
Jana McKinnon
zobrazit profil Ladislav Smoljak
Ladislav Smoljak